Született egy tabu az életemben. Ez úgy történt, hogy akárkivel próbáltam beszélni róla, kínos, kellemetlen, hülye helyzetet eredményezett, szinte mindig kaptam valami nem kívánt megjegyzést azzal kapcsolatban, hogy ez hülyeség, ezt nem kéne... Igen, még mindig azon pörgök. Sőt, most már azon is, valóban abnormális-e ezen agyalni. Mások nem szoktak, lezárják azt a szakaszt, s vissza se néznek, nem gondolnak rá, megy minden tovább? El sem tudom ezt képzelni. Sőt, én szeretnék róla beszélni. Szeretném megérteni, hogy miért foglalkoztat ennyire mocsok módon... Felmerült bennem, hogy túlságosan nagy a csend, fura, hogy nyugi van, nehéz elfogadni, hogy továbblépett, mert korábban annyira sokat megtett azért, hogy nehogy egy lépésnyi távolságra is kerülhessek tőle. Meg... azért valljuk be, nem tiltottam le mindenkit, akit mindketten ismerünk, és ez azért ad némi átjárást az információk terén, pláne, hogy le készülök a barlangba, és nem ott akarom, hogy leszakadjon a pofám, miket gondolnak rólam a többiek. Ciki, nem ciki, marhára zavar, ha mások biztosak az engem érintő falsch baromságokban. Továbbmegyek. Utálom, ha olyanért ítélnek meg, ami nem igaz, nem reális, amihez amúgy semmi közöm, és azt is utálom, ha ezen nem tudok változtatni, vagy ha ez alapján változik a másik ember viselkedése velem szemben. Mondjuk már eldöntöttem, hogy belevágok, kipróbálom, és eszemben sincs visszatáncolni, mert maximum megégetem magam és kihátrálok a lángokból nagy sebességgel. Elfér még ennyi az életemben. Legalább biztos leszek néhány kérdés válaszában. Megér nekem ennyit, azt hiszem.

Szerző: Álomvári lány  2015.10.26. 18:37 Szólj hozzá!

Címkék: Elbeszélés

Nem értem, miért fura, ha érdekel, mi van az exemmel. Hiúsági kérdésnek veszik tőlem, pedig cseppet sem erről van szó. Történt az elmúlt két-három évben bőven olyasmi, amit egyből más megvilágításba helyezne, ha kiderülne, hogy máris van valakije, netán volt is. Most az érdekel, milyen hazugságra derül fény, milyen bor válik vízzé. A múlton semmit sem fog változtatni, de a jövőre nézve fontos szerepe van, úgy érzem. Egyedül lennék ezzel így? Kétlem. Persze valahol hülyeség, mert ezzel csak lehetőséget adok arra, hogy megsebezzen még ez az egész ügy, de valahol a lezáráshoz tartozik számomra, hogy tiszta víz kerüljön a pohárba, átlássam a lehető legszéleskörűbben, hogyan jutottunk el a kezdetektől a végéig. Nem akarom ismételni a leckéket.

Szerző: Álomvári lány  2015.10.19. 11:42 Szólj hozzá!

Címkék: Elbeszélés

Időnként arra gondolok, abba kellene hagynom az írást, el kellene adnom a hobbijaim kellékeit. Időm nem is tudom, mikor lesz rájuk, az meg csak nyomaszt, hogy nem férek hozzájuk. Fogalmam sincs, előre vagy hátra lépjek, melyik rosszabb. Mi van, ha túl jól sikerült változni, vagy túl jól sikerült belém programozni a bukásokat és a félelmeket?

A karakterem, akiről korábban írtam, ugyanazon az úton indult el, visszament a szülőföldjére, kereste azokat, akikre emlékezett, s végül visszakerült oda, ahonnan elveszett, csak nem azok közé, akiket ismert. Új környezet, régi helyzetek, újrajátszódó események. Nem is húzta sokáig, bár nem tudom, meghalt-e vagy beleőrült. Valahol mindkettő. Én nem akartam ezt csinálni, három év a pokolból elég volt, úgyhogy leléptem. Lehet, hogy alig maradt valamim, de végre van esélyem arra, hogy a saját lábamra álljak, haladjak előre. Lehet, hogy most sok minden borús, ködös, bizonytalan, de ami biztos, az még sosem volt ennyire jó. Persze az ember képes rózsaszín fellegekben úszni, ha szerelmes, ez azonban tényleg más. Most boldog vagyok.

Szerző: Álomvári lány  2015.10.16. 12:51 Szólj hozzá!

Címkék: Elbeszélés

Túl a munkám elvesztésén, a vetélésen, hónapokon keresztüli hiábavaló munkakeresésen ma hazafelé menet az egy órás takarítói munkámból arra gondoltam, huszonéveim közepére, több szakmával, némi tapasztalattal a hátam mögött egy elektronikai üzlet takarítása már a gödör mélye, s még innen is lehet lejjebb zuhanni, de akkor már tisztességesebb lenne ugrani valami jó magas helyről. Aztán rögtön jött a válaszgondolat, mely szerint az ilyen jellegű öngyilkossági kísérletek túlnyomó többsége csonttörésekkel és belső vérzéssel végződik, ritka a siker.

Az a baj, hogy már nem tudom elképzelni, ebben a süllyedő országban mire lehet menni huszonévesként. Ha nőként házas vagy, nem vesznek fel, mert biztosan gyereket akarsz, vagy amint úgy érzik, esedékesnek tartod, elüldöznek. Ha nem vagy házas, akkor kurvát próbálnak csinálni belőled, s ha nem vagy hajlandó szolgálni a maradásért vagy a többért, mint veszélyforrást azonnal elkaszálnak. Röviden, tömörítve az elmúlt négy évemet így foglalhatnám össze. És kimondhatatlanul elegem van.

Sokszor gondoltam rá, hogy teltnek, barátságtalannak és fellengzősnek kellene lennem, de egyik se megy, aztán elkezdett megint körbejárni a váltás...

Megjelent újra az a karakterem, akinek befejeztem a történetét, s mintha azt mutatná, "változz és lépj le a picsába, ne törődj semmivel!, s kezdd újra!"... Csak tele vagyok félelemmel.

Szerző: Álomvári lány  2015.03.18. 23:17 Szólj hozzá!

Címkék: Elbeszélés

Van abban valami, amit nemrég mondtak nekem, hogy én nem azért megyek neki valakinek, mert ártani akarok neki, vagy bármi rosszat akarok, hanem azért, mert át akarom élni, milyen frontálisan beleütközni egy másik emberbe.

Szerző: Álomvári lány  2014.08.07. 14:40 Szólj hozzá!

Címkék: Elbeszélés

Amikor extra sürgősek a válaszok, a telefon túlsó vége hallgat, mert nem akarja, hogy az ő befolyására szülessen meg a döntés, aztán amikor már megvan a döntés, elindult az ember a lejtőn, hirtelen beszélni kezd a másik. Persze én hülye erre kiakadtam és megmondtam, hogy már nincs mit tenni, hetekkel, hónapokkal ezelőtt lett volna szükségem a tisztán kiolvasható, megmásíthatatlan tényekre. A lendületben már mit csináljak vele? De most komolyan. Az egész életem félelemből és bizonytalanságból épül fel... Félek, s nem akarom, hogy lássák. Persze vannak kirívó esetek, mikor mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy Survivernek élem meg az életem és minél több idő telik el így, annál jobban előbújik belőlem az állat.

Úgy érzem magam, mintha én lennék az egér, aminek meg kell tanulnia a trükköket a sajtért és csak kurvára remélni bírom, hogy kapok olyan szert, amitől kinövöm a terráriumomat.

Kihalnak belőlem dolgok, amiknek megvannak a hátrányaik. Ha már nem fél az ember fájdalmat okozni a másiknak, meg meri ütni, bele mer rúgni, rá mer taposni a szavaival, és ha már nem fél a fájdalomtól és a veszteségektől, akkor bele mer menni olyan helyzetekbe, amikben megsérülhet, vagy elveszíthet valamit, ami fontos neki. Szűnnek meg a gátak, nincs tovább, ami visszatartson, pedig eddigi önmagamnak a kontroll nagyon lényeges tényezője volt.

Nehéz megérteni annak a helyzetét, aki úgy érzi, a feje felett visszafele számol egy óra, ám sehogy sem tudja kideríteni, miért, mi fog vele történni, tehát fogalma sincs, mit csináljon, merre induljon, hogy végre megszűnjön a visszaszámlálás és ne úgy, hogy 00:00-t mutat az óra. Nem a haláltól félek, hanem attól, hogy mi lesz akkor, amikor már én nem leszek és ki fogja megcsinálni helyettem, amiket én akartam. Sőt, hogy mi lesz az álmaimmal.

És hogy mi van akkor, ha a ketyegő óra csak illúzió? Hithű noiristaként érdemes kutatni, mi az igazság? Noir uralja a szerencsét, balszerencsét, csalást és álmot. Minden ugyanannyira valószínű, hogy csak álom, illúzió, csalás, minthogy balszerencse vagy valóság volna. Mi választja el a valóságot az álomtól? Mitől lesz valami igaz? Mit fogadunk el ténylegesnek és mit valószínűtlennek? Nézőpont kérdése szerintem. Amúgy meg nem tudom, hogy a hit próbája-e ez az egész, vagy már elveszítettem a reményemet is és csak kapaszkodókat keresek.

Szerző: Álomvári lány  2014.08.07. 13:51 Szólj hozzá!

Címkék: Elbeszélés

Négy hónapos állapotosan egy buliban megismert csajjal szexelni nagyon fun.

Szerző: Álomvári lány  2014.08.07. 13:05 Szólj hozzá!

Címkék: Álomvár

Úgy érzem, az Álomváramból Rémálomkastély lett és nem bírok felébredni belőle. Persze kívülről a legtöbben az Álomvárat látják, én pedig csendben, remegve várok a Rémálomkastélyban. Már nem sikítozom, már nem keresem a kiutat, mert el akarom rejteni, hogy eggyé válok a sötétséggel. Tudom, hogy ha hamarosan nem kel fel a nap, kihuny belőlem is a fény, de már nem félek tőle, s ez az igazán ijesztő, tudni, hogy nem marad majd olyan morális gát, ami érdekelne, hogy elveszíthetem mindazt, amit saját magamnak mondhattam addig.

Szerző: Álomvári lány  2014.07.30. 21:55 Szólj hozzá!

Címkék: Elbeszélés Rémálomkastély

Szörnyen utálom ezt a rendszert. Mire rájövök, hogy kell eljutni az ró felülethez, tulajdonképen elfelejtem, amit irni akartam, úgyhogy el fogok költözni. Amúgy tudok helyesen irni, csak elszúrták a Chrome legutóbbi frissitését és a hosszú i-t nem ismeri a rendszer, ez a hülye rendszer meg csak igazitani hagyja a pirossal aláhúzott szavakat, javitani nem.

Voltak szakaszai az életemnek, mikor utáltam magam vagy az életemet. Na most eljutottam oda, hogy NINCS életem. Hála az új munkahelyemnek és a totálisan változó beosztásomnak, egyszerűen semmire sincs időm, nem tudok eljutni sehova, nem tudok intézni semmit, nem tudom tartani a kapcsolatot a barátaimmal rendesen, mert csak a csetek maradnak, az meg alig valami... A születésnapomat úgy ünnepeltem, hogy hazajöttem 7-15-ből, majd fél-egy óra múlva elaludtam és a szüleim hivásai ébresztettek fel este, utána ettem, majd visszadőltem. Tegnap meg elérkezett az a nap, hogy eddig birtam. Nem tudok pihenni, mert nincs rá időm, minden napra van valami, mert munka mellett tanulok, szinte minden nap korán kelek, mert ha épp elég lenne délre bemennem, akkor is ébresztenem kell a páromat, egyébként meg este minden szarra felébredek. Na emellé bejött az, hogy a főnök lecsesző napot tartott, minden lószarba belekötött, mindenért beszólt, azzal a csajjal voltam beosztva, aki folllyamatosan szekál... és akkor nap végén odarongyolok a másik főnökhöz, hogy a vizsganapomat offra kérjem, erre mondja, hogy már megcsinálta a beosztást és hogy nem tudja megoldani, ráadásul bejött a másik főnök és lecseszett. Na az volt az a pont, ahol villámsebességgel elhagytam az üzletrészt, motyó felkap, vécébe be, mert sirógörcsöt kaptam. Két óra, sőt, igazából a nap további része sem volt elég, hogy megnyugodjak teljesen, még este is elkezdtem sirni. És persze a szar csak ömlik és ömlik... Éjjel felébredtem arra, hogy a párom gépe mellettem világit, aztán hajnalban a drága kiskutyánk állt neki zörögni. Most pedig, hogy ki lett csukva, nyüszit.

Szeretnék végre normálisan aludni.
Szeretnék végre egy normális melót.
Szeretnék végre egy normális albérletet, ahol a szomszédok nem dobálnak be az ablakon kutyaszart.

Szerző: Álomvári lány  2014.07.12. 07:07 Szólj hozzá!

Címkék: Elbeszélés

Elhatározzuk az életünk hivatalos összekötését, s ömleni kezd a szar a nyakunkba. Eldöntöm, hogy egy hónap türelmi időt hagyok, hogy rendeződjenek a dolgok, erre mindjárt kapok egy munkát, megismerkedek valakivel, aki jófej. Pedig állítólag nekünk együtt kell lennünk.

Szerző: Álomvári lány  2014.06.16. 10:55 Szólj hozzá!

Címkék: Elbeszélés